Klimaat

TOCH EENS LEZEN

 

Miljoenen jaren geleden stond de helft van wat nu  Belgie en Nederland onder water.                                                                                                                                                                                                            Er zwommen hier zelfs walvissen waarvan een skelet enkele jaren geleden is opgegraven bij de grondwerken van het Monica ziekenhuis in Antwerpen . De ijskappen waren toen ook gedeeltelijk gesmolten. De opwarming van de aarde toen , werd alleszins niet veroorzaakt door de CO2 uitstoot van de mens , want die bestond nog niet . Wel wordt dit gebeuren verklaard als een cyclisch gegeven toe te schrijven aan erupties aan het zonneoppervlak in combinatie met de positie van de aarde in ons zonnestelsel . Het gros van de zelfverklaarde klimaatspecialisten zwijgt daarover in alle talen . Vermoedelijk voltrekt zich nu echter een gelijkaardig gegeven waarbij additief een beperkte invloed van de mens op de klimaatopwarming waarschijnlijk is , maar verhoudingsgewijs cijfermatig niet is berekend .

 

 

 

Zouden we , in Belgie met een bijdrage van slechts 0,2 procent van de totale CO2 uitstoot in de wereld , dan niet beter dijken bouwen in plaats van al ons geld te steken in dure ontoereikende oplossingen (isoleren, zonnepanelen , windmolens , elektrische auto’s , enz ) waarmee sommigen veel geld verdienen ? In welke mate al deze investeringen resulteren in een beoogde temperatuurdaling kan door de kakelende meesterbrein Calvo niet worden aangetoond . Trouwens , ondanks al onze inspanningen is het voorbije jaar de CO2 uitstoot wereldwijd met 2,7% gestegen . Dat wil dus zeggen dat er elders (o.a. Rusland , China , India ) vierkant hun voeten aan vegen  en zitten te wachten tot wij zelf onze eigen welvaart de nek ontwringen in plaats van dat we zouden zoeken naar efficient en effectieve technisch innovaties .

 

 

 

Aruna de Wever het ‘wonderkind’ uit Mortsel die van zichzelf beweert niet te weten tot welke sekse behoort (‘ik ben Anuna’) maar ondertussen wel lustig de wereld afreist begrijpt niet dat de mensen achter een dijk willen wonen. Ik denk dat de 1795 mensen die bij de watersnoodramp in 1953 verdronken maar al te graag een dijk hadden gehad die hem had kunnen beschermen .

 

 

 

Dat klimatologen het klimaat hoe dan ook belangrijk achten mag niet verbazen want dat is preken voor hun eigen parochie en eigen portefeuille. Ik heb ook nooit een boer ontmoet die landbouw niet belangrijk vond .

 

 

 

Het word dus de hoogte tijd dat de ballon van de klimaathype wordt doorprikt en de aanstokers ervan , de Groene fascisten , via een populistisch discours uit op electoraal gein , uiteraard gesponsord door onze ‘objectieve’ sympathiserende media , worden ontmaskerd . En als die ‘bezorgde’ jongeren , met de volle sympathie van Leonardo di Caprio , die zelf constant met zijn privé jet de wereld rondvliegt van de ene villa naar de andere residentie , zo graag wekelijks betogen waarom dan niet tijdens het weekend . Het zou weliswaar minder leuk zijn , maar alleszins perceptie in verband met hun twijfelachtig engagement wegnemen . Benieuwd hoe land ze dat zouden volhouden .

 

 

Tot slot zou ik het zeer waarderen als scholen , inclusief indoctrinerende leerkrachten , wat meer bekommerd zouden zijn over de obscene en vulgaire slogans die hun leerlingen meedragen tijdens de marsen en ze laten vervangen door  ‘the party is over’ .

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...