Stabroek wil zwaar vrachtvervoer weg uit de dorpskern !

1000 Vrachtwagens reden er meer in 2016 dan het jaar voordien, dat zijn de harde cijfers die volgens tellingen zijn uitgevoerd door officiéle instanties !

De cijfers en tellingen van het jaar 2017 zullen zeker in stijgende lijn zijn, uiteraard is het jaar nog niet voorbij.

Onze partij wil het zware vrachtvervoer bannen op de N111, een weg die eigenlijk recht vanuit de gemeente Wuustwezel – Kalmhout en Kapellen onze dorpskern doorkruist en in de meeste gevallen alleen dient om de kilometerheffing te ontwijken.

Ook belangrijk om te weten is wanneer de ring in Antwerpen volledig dicht slipt en er files ontstaan op de E19 die reiken tot aan de Nederlandse grens, dat is bijna dagelijkse kost, vele vrachtwagens verlaten de E19 in Loenhout om dan vervolgens de N144 nemen om via de N111 de A12 te bereiken. Deze wegen zijn momenteel nog vrij van een kilometerheffing.

Gelukkig zijn er nog geen ernstige ongelukken gebeurt. In onze dorpskern waar vele scholen gelegen zijn , waar veel openbaar vervoer dagdagelijks dezelfde weg doorkruist is te wachten op het eerst incident !

Het is nog wachten op de 2de face aanleg van N111 en op het aanleggen van de Nx of  er effectief beterschap zal zijn in deze bijkomende verkeersstroom !

Vlaams Belang afdelingen Stabroek en Kapellen zetten daarom een ludieke actie op touw op 4 december aanstaande ter hoogte van het kruispunt N111 aan de wijk Driehoek, op Stabroeks grondgebied dus. Allen welkom !

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...