Veilig, een recht voor iedere bewoner van onze gemeente!

Vernielingen, inbraken in geparkeerde wagens of andere eigendommen en nog vele andere zaken zijn regelmatig en steeds meer aan orde in onze straten. Vaak zijn het rondtrekkende buitenlandse daderbenden die hun slag slaan en even vlug weer zijn verdwenen.

 

De meestal nachtelijke bezoeken van deze criminelen moeten stoppen! Het zal je maar overkomen, vroeg in de morgen vertrekken naar je werk en je auto terugvinden met een ingeslagen ruit en vervolgens vaststellen dat je muziekinstallatie en je GPS met toebehoren zijn verdwenen uit je dashboard.

 

Het zal je maar overkomen dat je ’s morgens uit je bed komt en vaststelt dat je geld, huishoudspullen en juwelen zijn verdwenen. Vaak hebben deze zaken naast een financiële – ook een emotionele waarde. Deze benden zijn er zeer bedreven in. Het is een activiteit die maar enkele minuten duurt. Alertheid is dus geboden.

 

Recent werden de bewoners van Hoevenen ook opgeschrikt door een zware en laffe daad van carjacking en doodslag. Jurgen B. heeft een stevig strafblad en pleegde voordien tal van feiten met kompaan Bilal El Khamichi. Ditmaal handelde de 23-jarige alleen toen hij een 75-jarige man zwaar toetakelde met de dood uiteindelijk tot gevolg.

 

Om snel en efficiënt handelen toe te laten en snel op te treden bij kleine of zware vormen van criminaliteit pleit onze partij voor een aantal concrete maatregelen. Zo ijvert onze partij voor een uitbreiding van BIN (buurt informatie netwerk).  In sommige wijken van onze gemeente zijn er reeds afdelingen opgericht door de buurtbewoners, maar er zijn nog blinde vlekken in sommige wijken. Wij vragen een verdere plaatsing van slimme camera’s op alle openbare gebouwen en insvalswegen van onze gemeente. Er moet verder geïnvesteerd worden in mensen en middelen. Het politiekantoor in het centrum moet permanent bemand worden, 24 op 24 uur, 7  dagen in de week 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...