Zwerfvuil en hondendrollen

Als ik in onze buurt door de omliggende straten en pleintjes wandel voel ik mij soms triest. Het is niet mooi om zien dat steeds maar weer zwerfvuil te vinden is dat gewoon op straat achtergelaten word. Ook liggen er meestal nog een hoop hondendrollen waarvan de eigenaars ze vertikken in een zakje mee te nemen en te deponeren in de voorziene vuilbakjes.

Vuilbakjes trouwens waarvan ik vind dat er te weinig zijn geplaatst en ze soms gebruikt worden voor andere doeleinden. Sommige buurtbewoners gebruiken ze om hun huisvuil in te proppen en vinden dat normaal. Andere mensen zetten gewoon hun vuil naast de voorziene vuilbakjes waarvan ik vind dat de hele buurt ontsiert.

Zo vind ik ook dat tijdens het seizoen het groen of beter gezegd het onkruid dat welig tiert onvoldoende wordt afgereden. Vele hoge grassoorten waarvan zaadkolven haartjes bevatten blijven  op je kledij of in de pels van je huisdier hangen. Deze kunnen trouwens belastend zijn voor kleine kinderen hun ogen of neus.

Persoonlijk vind ik dat de voorziene vuilbakjes aangepast moeten worden, iets groter van model maar met een kleinere opening, juist groot genoeg om een drankblikje in te deponeren, eveneens palen met een omheining en een kleine opening voor de poepzakjes voor de hondeneigenaars.

Ook de stoepstenen mogen en kunnen in sommige straten wel eens een onderhoud gebruiken. We moeten ook eens denken aan de oudere generatie die niet goed meer te been is. Wat ook nodig is om de buurten wat op te frissen is het plaatsen van bloembakken, vooral in Hoevenen  is dat nodig.

Gasboeten voor de overtreders kunnen  een middel zijn, wie zich  aan de regels houd en dat zijn de meeste mensen van ons kunnen dan fier zijn op een mooie buurt waar het fijn is om te wonen en te wandelen.

 

Martine Wouters, bestuurslid Vlaams Belang Stabroek. Plaats 4 verkiezingen 2018.

 

 

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...